UeblerBenelux
0%
I21 Offen+schatten+leuchtend+bez Groot

9 Apr, 2024

Consumentenbond: Uebler i21 wederom als beste getest

Intro
Door de consumentenbond is de Uebler i21 (https://www.uebler.nl/fietsendragers/i21) wederom als beste uit de test gekomen. Uit de test van maar liefst 28 fietsendragers wordt de i21 met een 60° kantelhoek als beste getest. In de test van fietsendragers is o.a. gekeken naar het gewicht van de drager. Uebler scoort hier met zijn 13 kg. het hoogst. Vervolgens is gekeken naar de belastbaarheid. Afhankelijk van de kogeldruk kan de Uebler i21 zonder problemen 2 e-bikes vervoeren. Daarnaast is het gemak waarmee de fietsendrager op de auto wordt gemonteerd en hoe makkelijk de fietsen op de fietsdrager worden bevestigt, getest. Ook hier scoort Uebler hoge ogen. Door de i21 horizontaal op de trekhaak te plaatsen en vervolgens te kantelen naar verticale positie en u bent klaar voor vertrek. Mede door het gebruik van een oprijdgoot (optie) kunt u de fietsen eenvoudig op de drager rijden zonder enige moeite.

verlichting en bekabeling

In de test komt naar voren dat de verlichting zou kunnen afbreken. Graag maken wij hier een kanttekening. De verlichting is uitsluitend bestemd om te dienen als verlichting en niet als draagbalk bij het plaatsen van de fietsen. Hiervoor kunt u een oprijdgoot gebruiken. 

Verder wordt het gewicht van de auto gewoonweg onderschat als men bij het achteruitrijden ergens tegen aan rijdt. Men verwacht dat een fietsendrager het drukvermogen van de auto (> 1000 kg) zonder meer kan opvangen. Maar een fietsendrager is geen bumperzone. Door Uebler is bewust gekozen dat de verlichting, ingeval van een onverhoopte aanrijding, afbreekt om zo meer schade te voorkomen. Als de verlichting nl. niet zou afbreken, dan zou de impact en de vervolgschade bij een aanrijding vele  malen groter zijn. Om een voorbeeld te noemen, de drager kan scheeftrekken (in dat geval dient ook de zgn gondel vervangen te worden). De trekhaak kan ontwricht raken, en die kan vervolgens de ophanging weer scheef trekken. Om de impact van deze schades zo klein mogelijk is derhalve bewust gekozen voor deze vorm van verlichting.

Wellicht begrijpt u na het lezen van bovenstaande ook waarom de verlichting kan afbreken.  

In gevallen waar de verlichting is afgebroken is het bijna 99% dat uitsluitend de ophangingsarm (bewegende gedeelte van de verlichting) vervangen dient te worden.

In de test komt eveneens naar voren dat de bekabeling tussen drager en trekhaak klem kan komen te zitten. Als de stekker van de bekabeling bij het demonteren van de drager op de juiste wijze in de daarvoor bestemde houder wordt geplaatst, kan de bekabeling, tijdens het monteren van de fietsendrager, nooit tussen gondel en trekhaak beklemd raken. Mits de consument de juiste wijze van montage en demontage niet in acht neemt, kunnen inderdaad schades ontstaan.

Dealers bij jou in de buurt

Dealer point
Dealer point
Dealer point
Nieuwsbericht