UeblerBenelux
0%

Over Uebler

Wij streven naar gebruiksgemak en naar kwaliteit van onze producten

Traditie en innovatie

Al 50 jaar ontwikkelt en produceert Uebler GmbH hoogwaardige autoaccessoires voor de gespecialiseerde handel en auto-industrie. In januari 1965 door Erich Uebler opgericht, start het bedrijf met de fabricage van sleepogen en –kabels. Daarop volgden sleepogen, bescherm- / scheidingsroosters, montagerollers, oprijplanken en tenslotte fietsendragers.

Eersteklas productenspectrum

Klaus Uebler drukte al in 1993 een beslissende stempel op het huidige productenscala. Toen werd de eerste fietsendrager voor de trekhaak op de markt gebracht en werd de samenwerking met de speciaalzaken voor voertuigonderdelen en fietsen in belangrijke mate uitgebreid. Uebler ontwikkelt sindsdien een breed spectrum van fietsendragers. Uebler hoort bij de meest innovatieve aanbieders van moderne fietsendragers met maximale 

aanspraken op productiekwaliteit en productergonomie. Het ISO 9001:2008 gecertificeerde bedrijf produceert op duurzame wijze producten “Made in Germany” op de locatie in Forchheim. De hoge kwaliteit wordt duidelijk onderstreept door een garantie van 3 jaar.

Hoogwaardige vaste klanten

Tot de vaste klanten van Uebler GmbH behoren momenteel, naast de gespecialiseerde handel, talrijke vooraanstaande autofabrikanten zoals BMW, Kia, Mercedes, Mitsubishi, Opel, Seat, Skoda Toyota en Volkswagen. Uebler wordt vaak met deze partners verbonden door meer dan louter een verkooprelatie. In haar streven naar continue, technologische vooruitgang onderhoudt Uebler nauwe, op de desbetreffende autofabrikant afgestemde ontwikkelingsrelaties.

Adhesiebetuiging aan de locatie Duitsland

De productie vond aanvankelijk plaats in het Beierse Möhrendorf bij Erlangen. De locatie groeide door in vier uitbouwfasen en werd bovendien continu gemoderniseerd. Begin 2005 volgde de volgende stap: de oprichting van de nieuwe locatie Forchheim. Hier ontstond een volledig nieuwe productie met administratie – momenteel de nieuwe hoofdzetel van het bedrijf – van waaruit in volledige omvang wordt voorzien in de in decennia gegroeide vraag – in Duitsland

en in geheel Europa. Hiermee waarborgt Uebler een constant hoge productkwaliteit en betuigt het tegelijkertijd duidelijk adhesie aan de locatie Duitsland. Uebler levert hiermee onder meer een actieve bijdrage aan het behoud en het veiligstellen van werkplekken in de regio.

Meervoudige testwinnaar

Uebler overtuigt niet alleen zijn klanten, maar is ook bij de meeste producttesten als winnaar uit de bus gekomen. Een totaal van 49 testoverwinningen sinds  2011 is een uitstekend percentage.

 

Cruciaal voor deze zeer goede beoordelingen zijn de normen die Uebler heeft gesteld op het gebied van gebruiksgemak, technisch moderne oplossingen, kwaliteitsnormen en vooral veiligheid. De behoeften van de klanten staan daarbij steeds centraal. 

FAQ

m een ​​koppelingsdrager te kunnen gebruiken, moet de trekhaak een minimum draagvermogen van 50 kg hebben en een D-waarde van ten minste 5,3 kN. Let op: het materiaal van de koppeling moet de stalen klasse St52-3 of gelijkwaardig hebben.

ls de fietsendrager naar achteren hangt komt dit omdat de trekhaak ook naar achteren hangt. De Europese norm waar een trekhaak aan moet voldoen  schrijft voor dat de trekhaak verticaal moet staan en niet schuin naar achteren.

Uebler fietsendragers kunnen niet zakken tijdens het rijden mits ook hier weer de trekhaak verticaal staat en niet schuin naar achteren hangt.

Al onze standaard dragers passen op een DIN genormeerde trekhaak.

Hybride auto’s en electrische auto’s die geen aanhanger mogen trekken hebben een trekhaak met bijvoorbeeld een Pin aan de zijkant van de bol (RMC pins van Brink) of een streepje op de bol (RMC van Brink) of een trekhaak van GDW met een pin aan de binnenzijde van de bol. Dit voorkomt dat men een aanhanger op deze trekhaak monteert. Echter mogen deze trekhaken wel een een fietsendrager dragen. 

Alle Uebler fietsendragers passen op de nieuwe trekhaak (RMS Pins) van  Brink. Dit is een trekhaak waarbij aan beide zijden van de bol een pin uitsteekt.  

Al onze dragers passen eveneens op de trekhaak van GDW met een punt aan de binnen kant van de trekhaak bol. 

Het weghalen of het wegslijpen van deze obstakels op de bol van de trekhaak is niet toegestaan en kan zeer ernstige gevolgen hebben op de garantie van de fietsendrager. Maar niet onbelangrijk is dat dit ook gevolgen kan hebben voor de type goedkeuring van de auto. 

Ook bij bovengenoemde trekhaken geldt dat de kogeldruk bepalend is voor het maximale laadvermogen. 

De D-waarde beschrijft de sterkte van de verbinding tussen aanhangwagen-koppeling en sleepvoertuig. Het wordt gemeten in Kilonewton (kN).

De D-waarde van de koppeling wordt meestaal aangegeven in de bijbehorende papieren of direct op uw koppeling. Als u twijfelt, raadpleeg uw autodealer of de trekhaakfabrikant. 

Als de koppeling geheel van aluminium is (komt bijna niet voor), is het niet mogelijk om een ​​Uebler fietsdrager te gebruiken. Als de kogelkop en de eerste ca. 3 cm van de koppelingsnek van staal zijn, en de rest van aluminium, kunnen koppelingsdragers van Uebler worden gebruikt.

Opmerking: Enkele koppelingen zijn gelakt / bekleed in zilver. Als u twijfelt, vraag dan uw autodealer of test dit met een magneet.

Uebler fietsendragers zijn uitgerust met een 13 polige jaeger aansluiting. In principe hebben huidige voertuigen ook een 13-polige jaeger aansluiting. Dit i.v.m. de mistlamp en achteruitrijdverlichting.

Als er nog een 7-polige aansluiting op uw voertuig zit, heeft u een extra adapter nodig van 7 tot 13-pins connector. Hierbij bestaat het risico dat niet alle functies (o.a. mistlicht en achteruitrijdverlichting) functioneren. Deze adapters zijn verkrijgbaar bij de gerenommeerde autobedrijven en/of automateriaalzaken.

De technische gegevens voor elke fietsdrager worden gegeven door het woord "Maximale as afstand van de fiets". Dit verwijst naar de maximale afstand tussen de voor- en achterassen van de fiets. U kunt deze informatie (cm) gemakkelijk op uw fiets controleren door middel van een meetlint. De minimale grootte (bijvoorbeeld pediatrisch) is 80 centimeter. De maximale afmeting voor de X-, F- en i-serie is 130 cm. Bij de P-serie is dit 125 cm. Opmerking: Raadpleeg de specificaties van betreffende drager op onze website. 

Fietsendragers bieden verschillende kantelopties (60 of 90 graden). Voor "normale" meest gangbare auto's of SUV's is een kantelhoek van 60 graden over het algemeen voldoende. Voor voertuigen met grote achterkleppen bijv. VW T5-T6-mercedes bus) heeft u tenminste een kantelhoek van 90 graden nodig.

De P22-S en de i21-90° bieden beide deze kantelhoek van 90 graden.  Via onze website kunt u via "dealer zoeken" gemakkelijk de dichtstbijzijnde en regionale dealers vinden om terplekke uit te proberen of de klep van uw auto open kan. Opmerking: bij voertuigen met vleugeldeuren kunnen de deuren niet helemaal worden geopend wanneer de drager is gemonteerd. 

De verkleuring die mogelijk zichtbaar is bij de buigpunten van het draagframe. Dit is te wijten aan microracks in het geanodiseerde oppervlak (beschermende coating tijdens het aluminiumproductieproces) van de gebruikte aluminiumbuis. Deze komen voor tijdens het buigproces van de aluminiumprofielen en zijn onvermijdelijk. Het aluminium is echter niet beschadigd. U kunt deze verkleuring behandelen met een zachte doek en een paar druppels olie.

Door de lange overhang van de fietsendrager (bouwdiepte) en het zwaartepunt, dat ver achteruit verplaatst wordt, ontstaan ​​tijdens het reizen aanzienlijke krachten bij de (trekhaak)koppeling. Om deze op een betrouwbare manier 100% veilig te stellen, wordt de extra spanband voorgeschreven in het kader van de TÜV-goedkeuring. Bij auto’s met een kunststof achterspoiler is de 4 pers drager niet toegestaan omdat de spanbanden druk uitoefenen op de spoiler. De F42 (artikelcode 15840 - leverbaar tot 2023) heeft een draagvermogen van 72 kg. 

De nieuwe fietsendrager voor 4 fietsen i41S (art.nr. 18140) heeft geen spanbanden meer. Het maximale draagvermogen is echter aangepast naar 60 kilo. De i41S is 90 graden kantelbaar.

De huidige 4 persoons-fietsendrager, de i41 s, leverbaar vanaf april 2023  heeft geen spanbanden meer nodig.

De installatie van de parkeerhulp vereist extra tussenkomst van derden in de bedrading van de lichten om het systeem te verbinden. Deze conversie kan niet met terugwerkende kracht worden gedaan.Daarnaast vereist de retrofitting het inbrengen van boringen en klinknagels in de draagframe voor het bevestigen van de radiozender. Boren en klinken kunnen niet later worden uitgevoerd. Eveneens de positionering en montage van de sensoren kan niet nadien worden uitgevoerd. Let op: bij DC is een een 13 polige aansluiting een vereiste!

Alle koppelingsdragers van Uebler hebben een snelheidslimiet van maximaal 130 km / u.

Snelkoppelingen (aan de U-beugel), framehouders, slotjes, en alle draaiende en bewegende delen moeten regelmatig met water en zeep worden gereinigd en daarna gesmeerd worden. Kort om: alle draaiende en bewegende delen smeren (zie ook montage- / gebruiksaanwijzing). Niet regelmatig smeren veroorzaakt onnodige slijtages en vervalt de garantie.  Ook de slotbouten (lange bout van de framehouders) moeten regelmatig worden gereinigd en gesmeerd om vastlopen van de draaihandgrepen te vermijden.

 

De fietsdrager voor de trekhaak is alleen geschikt voor het vervoeren van fietsen.

Voordat u de fiets bevestigd op de koppelingsdrager dienen kinderzitjes en alle losse onderdelen (bijv. flessen, fietstassen, e-fietsbatterijen, enz.) van de fiets verwijderd te worden.

De fietsen mogen tijdens het transport NOOIT door dekzeilen, beschermhoezen of dergelijke worden afgedekt, aangezien afdekking het windstootgebied sterk beïnvloed en extra weerstand oplevert.

In beginsel moet dit in de gebruiksaanwijzing van uw voertuig worden gecontroleerd of de fabrikant van de auto de vrijgave voor de montage van een koppelingsdrager voor vier fietsen beperkt of in combinatie met een spanband toestaat. Let op: min kogeldruk van 75 kg is een vereiste Voertuigen met een plastic spoiler hebben een notitie in de betreffende gebruiksaanwijzing.

Als de snelspanner van de U-beugel zwaar gaat, dan is deze versmeerd. De snelspanner loopt dan niet meer soepel over de alu buis en dient te worden schoongemaakt met water en zeep. Daarna invetten met bijv. teflon spray.

In het lopende jaar van 2023/2024 komt Uebler met een koffer die gemonteerd kan en mag worden op Uebler fietsendragers. Nadere details volgen zo spoedig mogelijk. Andere koffers mogen niet bevestigd worden.

Uebler heeft speciaal hiervoor nieuwe framehouders ontwikkeld met ratelband (Z-lijn).

Mochten de ratelriempjes tekort zijn, dan kunnen er optioneel langere ratelriempjes gemonteerd worden (zie accessoires bij de betreffende drager).

De garantieperiode (garantie) bedraagt ​​3 jaar vanaf aankoopdatum op materiaal en constructie fouten. Raadpleeg alstublieft de gedetailleerde garantievoorwaarden, die schriftelijk bij elk van onze producten wordt bijgeleverd. Uitgesloten zijn (bewegende) onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. 

De garantie is uitsluitend van toepassing mits de fietsendrager en/of accessoires is aangeschaft bij een Nederlandse en/of Belgische officieel erkende Uebler dealer. Voor dragers die elders zijn aangeschaft verlenen wij, Uebler Nederland, geen garantieservice. Voor dragers die op de Duitse of ander internationale markt zijn aangeschaft, dient u zich voor de garantie weer te wenden tot deze Duitse en/of internationale markt. 

LET OP: Op dragers die via de autobranche onder onder eigen merk worden aangeboden (bijv. VW compact) verlenen wij GEEN service en GEEN garantie. U bent dan aangewezen op de service van de betreffende garage waar de drager is aangeschaft. Ook voor reserve-onderdelen dient u zich te wenden tot de garage waar de drager is aangeschaft. Ervaring heeft ons geleerd dat dit veelal voor problemen zorgt.

Onze producten zijn te vinden bij de lokale Uebler-dealer. Uebler dealers zijn professionals in auto accessoires en / of fietsen en e-fietsen. Ter plaatse ontvangt u een persoonlijk overleg en u kunt uzelf overtuigen van de kwaliteit en functionaliteit van onze producten. En ook als u accessoires of een reserveonderdeel nodig hebt, zal de Uebler dealer u helpen. Om de detailhandelaars in uw directe omgeving te vinden, gebruikt u de  "dealer search" op onze website.

Al onze producten worden consequent ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. Wij produceren een groot deel van de componenten in onze eigen fabriek. Wij richten ons echter ook op kwaliteit in het geval van aangekochte onderdelen: deze komen ook van gecertificeerde binnenlandse leveranciers, die ons de hoogste productiekwaliteit garanderen. Elk product van Uebler is dus echt "Made in Germany" - GEGARANDEERD!

Technische wijzigingen zijn niet toegestaan ​​en kunnen leiden tot het opzeggen van de Europese exploitatievergunning. Raadpleeg ook de instructies in de product specifieke gebruiksaanwijzing. 

Wij bieden niet in de klassieke zin een "fabrieksverkoop" aan. Voor de aankoop van een Uebler fietsdrager adviseren wij u om contact op te nemen met een van onze regionale Uebler-dealers. Onze dealers zijn professionals in de auto- en/of fietsbranche. Ter plaatse ontvangt u ook een persoonlijk uitleg en u kunt uzelf overtuigen van de kwaliteit en functionaliteit van onze producten. En zelfs als u accessoires of een reserveonderdeel nodig hebt, zullen deze dealers u ook graag helpen. Om de detailhandelaars in uw directe omgeving te vinden, gebruik gewoon onze "dealer search" op onze website.

Voor consumenten zijn wij bereikbaar op: Maandag t/m donderdag: 08.30 uur tot 16.30 uur.

Buiten deze tijden kunt u een mail sturen via het contactformulier van onze website. 

Voor zakelijke contacten zijn wij bereikbaar op: Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur tot 17.00 uur.

Buiten deze tijden kunt u een mail sturen via het contactformulier van onze website. 

Onze website is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies - per e-mail, via de vraagfunctie of op pagina’s van deze website - geen rechten worden ontleend. Verder aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie, noch voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet, zoals storingen of onderbrekingen van of fouten of vertraging in het verstrekken van informatie of diensten door ons of aan ons door middel van de website of anderszins langs elektronische weg.

Op de website kunnen hyperlinks of andere verwijzingen naar informatie van (niet-)commerciële instellingen dealers en organisaties zijn opgenomen. Wij zijn  niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en informatie van derden.

Op de inhoud van onze website, waaronder begrepen maar niet beperkt tot de teksten, look and feel, geluid- en beeldmateriaal, afbeeldingen, software, vormgeving, merken, logo’s, enige andere informatie en databanken rusten intellectuele eigendomsrechten welke door ons, haar licentiegevers en/of haar partners toebehoren. Deze inhoud mag uitsluitend worden gebruikt om van de website en de daarop aangeboden diensten gebruik te maken. Zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van ons mag u de inhoud niet voor andere doeleinden aanwenden, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot het verveelvoudigen en/of openbaar maken daarvan dan wel het verstrekken daarvan aan derden, al dan niet voor commerciële doeleinden. 

Made in Germany  

Logo made in Germany

De momenteel meer dan 140 medewerkers implementeren hier alle Uebler-product-ideeën - van ontwikkeling tot productie om Uebler-klanten en handelspartners gebruiksvriendelijke en hoogwaardige producten te kunnen aanbieden.

Iso 9001:2015  

Logo made in Germany

Vanaf 2015 is Uebler ISO 9001. Met het ISO 9001 certificaat toont Uebler haar klanten en prospects dat haar processen voldoen aan internationale normen en dat zij veel waarde hecht aan continue verbetering. Daarnaast beschikt Uebler over het ISO 14001 en het  en het IATF 16949 DEKRA certificaat.

 

Dealers bij jou in de buurt

Dealer point
Dealer point
Dealer point
over uebler